• Dinsdag, September 14, 2021

Total Webhosting Solutions gaat verder met het consolideren van Nederlandse hostingproviders. Neostrada en Flexhosting worden ondergebracht bij Versio. Eerder gebeurde dat ook al met PCextreme.

Klanten van Flexhosting en Neostrada hebben een e-mail gekregen en de hostingproviders hebben pagina's online gezet waarin ze bekendmaken verder te gaan als Versio. Voorlopig zullen de bedrijven hun eigen naam, pakketten en controlepaneel nog hanteren, maar ze krijgen een nieuw logo waarin staat: 'part of Versio'. Op termijn verdwijnen de namen Flexhosting en Neostrada.

Total Webhosting Solutions, eigenaar van de hostingpartijen, claimt dat de diensten van de providers 'sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder' worden door de consolidatie. De hostinggigant heeft in de afgelopen jaren veel Nederlandse hostingbedrijven gekocht en die worden nu langzaamaan samengevoegd. In augustus werd PCextreme ondergebracht bij Versio.

Begin september heeft Versio diverse klanten overgezet naar nieuwe hostingpakketten. Klanten van Versio klaagden dat dit in veel gevallen ging om duurdere pakketten, met minder functionaliteit. Eind vorig jaar verhoogde Versio de prijs van .nl-domeinen met zestig procent.

TWS heeft met overnames in de afgelopen jaren 22 Nederlandse hostingmerken ingelijfd en is bezig het aantal verschillende partijen terug te brengen. Vorige maand werd aangekondigd dat Argeweb, Alphamega, SoHosted, Vevida en VIP Internet allemaal opgaan in Yourhosting.