• Donderdag, December 15, 2022

Hostingprovider Versio gaat vanaf 16 januari de tarieven van meerdere producten verhogen. Onder meer de prijzen van domeinnamen, e-mailadressen en hostingpakketten worden verhoogd. De .nl-domeinnaam wordt bijvoorbeeld zo'n 55 procent duurder.

De domeinprovider verhoogt naar eigen zeggen de tarieven vanwege de sterk gestegen kosten van energie, hardware en de inkoop van licenties en domeinnamen. Het gaat om zowel domeinnamen als hostingpakketten. De prijs van de .nl-domeinnaam wordt bijvoorbeeld met zes euro verhoogd: van 11 euro naar 17 euro per jaar. De volledige lijst met tariefverhogingen staat op de site van Versio. Daar komt ook nog btw bij.

Naast prijsverhogingen wordt vanaf dezelfde datum telefonische support voor Versio-klanten gratis gemaakt, terwijl daar eerder een tarief voor betaald moest worden. Verder meldt de hostingprovider dat deze de pakketlimieten strakker gaat aanhouden. Het bedrijf zegt in het verleden vaak soepel om te zijn gegaan met het overschrijden van deze limieten, maar dat daar vanaf 16 januari geen sprake meer van zal zijn. Dat houdt in dat het aantal domeinen dat staat aangegeven in de pakketspecificaties wordt gehandhaafd. Indien klanten momenteel meer domeinen hebben dan toegestaan volgens hun pakket, worden ze vanaf deze datum 'geüpgraded' naar het juiste pakket.