• Maandag, Februari 27, 2023

Webhostingbedrijf Vimexx verhoogt de prijs van alle hostingservices vanaf 13 maart 2023 met 25 procent. Het Nederlandse bedrijf doet dit naar eigen zeggen vanwege de hogere kosten van stroom en soft- en hardware.

De nieuwe prijzen voor domeinnamen en hostingpakketten gaan vanaf 13 maart 2023 in voor bestaande klanten. De verlengingskosten gaan dus omhoog, maar de registratie- en aanschafkosten worden niet aangepast. Voor vps'en en dedicated servers geldt dat de aanschaf- en de verlengingstarieven met 25 procent omhooggaan.

In een mail aan klanten en in een identieke blogpost legt Vimexx uit dat de prijzen van de services van het bedrijf vanwege 'gestegen kosten in onze branche en aanhoudende inflatie' niet meer op te vangen zijn. Naar verwachting blijven de kosten voor onder meer stroom en hardware de komende tijd stijgen, waardoor Vimexx zich genoodzaakt voelt om de verlengingskosten omhoog te doen. Begin 2022 verhoogde de webhoster voor het laatst zijn prijzen, toen met slechts 5 procent.