• Donderdag, Maart 2, 2023

Webhoster WebReus gaat zijn jaartarieven van de domeinnamen en hostingpakketten verhogen. Dat gebeurt vanaf 27 maart. Het gaat om verhogingen van minstens één euro. Het bedrijf zegt dat onder meer de gestegen kosten hier de reden van zijn.

Op de website van WebReus is zichtbaar dat het Allround-hostingpakket van 12,49 naar 14,99 euro gaat en het Power-hostingpakket van 24,99 naar 29,99 euro. Het tarief van het Giant-hostingpakket wordt niet verhoogd en blijft 59,99 euro. Ook het gebruik van een spamfilter of een SSL-certificaat bij het Allround-pakket wordt duurder. De tarieven voor populaire domeinnamen, waaronder het .nl-, .be-, .com- en .eu-domein, gaan in de meest gevallen met één euro omhoog. Alleen voor de .info-, .org- en .net-domeinen, de duurste van de populaire domeinen, zijn de verhogingen in absolute zin wat groter; deze tarieven stijgen met een paar euro's per jaar.

Als verklaring voor de gestegen prijzen wijst WebReus op de 'alsmaar stijgende kosten voor energie, hardware en domeinregistratie'. Daardoor worden hostingproviders als WebReus veel harder getroffen dan bedrijven in andere dienstverlenende sectoren, aldus het bedrijf. De hostingprovider zegt dat de energieprijzen met ruim 300 procent zijn verhoogd. WebReus schrijft te hebben geprobeerd de kosten gedurende langere tijd voor eigen rekening te nemen, maar dat een gedeeltelijke doorberekening van de gestegen kosten nu onontkoombaar is. 

Powered by WHMCompleteSolution