• Donderdag, Maart 2, 2023

Hostingprovider Neostrada, onderdeel van Versio en een merknaam van Total Webhosting Solutions, verhoogt per 1 april de prijzen van zijn resellerpakketten. Het bedrijf noemt verhoogde kosten en de inflatie als de redenen voor de prijsverhogingen.

De grootste relatieve prijsstijging is aan de orde bij het Essential-resellerpakket; deze prijs gaat van 9,99 naar 14.99 euro. De andere pakketten krijgen n absolute zin te maken met forsere verhogingen, maar het gaat daarbij om verhogingen van minder dan 50 procent. De nieuwe tarieven gelden alleen voor het verlengen van de contracten.

Versio spreekt over 'sterk gestegen kosten van onder andere onze hardware, energie, lonen, inkoop van producten' als verklaring voor de aangekondigde verhogingen voor de resellerhostingpakketten. Ook zegt het bedrijf dat door de hoge inflatie de personeelskosten harder zijn gestegen dan in eerdere jaren.

Begin 2021 was de vorige keer dat Neostrada de prijzen van zijn resellerpakketten verhoogde. Dat ging toen om een forse verhoging van een factor van twee tot vier. Begin dit jaar voerde Versio een verhoging van de domeinnamen en hostingpakketten door en onlangs deed hostingbedrijf Vimexx dat ook.