Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Stel je hebt een Minecraft server en je wilt een play.domein.nl adres gebruiken. Dat kun je doen door middel van een A record en een SRV record. Maar hoe is de opbouw hiervan en hoe stel je het in?

Over het algemeen kun je via de DNS beheer van je provider al een A record aanmaken voor play.domein.nl naar het ip adres van jouw server. Het SRV record kan soms anders zijn per provider, hoe het in te stellen is.

Het SRV record dient de volgende onderdelen te bevatten:

• Service
  • Prioriteit
  • Weging
  • Poort
  • Doel

Voor een Minecraft play domein kun je het beste het volgende gebruiken:

Service:

_minecraft._tcp.play

Prioriteit en Weging:

10

Poort:

De poort van jouw Minecraft server

Doel:

Het adres wat je wil gebruiken om te verbinden, dus play.domein.nl.

Zie anders ook : Hoe maak ik een SRV record aan